Kävimme tänään 2.3. Tarongan eläintarhassa. Menimme sinne Captain Cookin lautalla, joka lähti Circular Qualyltä Harbour Bridgen juurelta, Sydneyn oopperatalon vierestä. Halukkaille järjestetään sillalla kävelyitä siltapalkkeja pitkin, mutta me emme sellaiseen uskaltautuneet.

Olemme tosi ylpeitä, että osaamme jo kulkea sujuvasti Hunters Hilliltä Sydneyn keskustaan. Joka päivä arvomme, että kummalle puolelle katua meidän pitää mennä dösää odottamaan J

Joka päivä eksymme, mutta löydämme lopulta kotiin. Jos blogin päivitystä ei näy eikä kuulu, olemme eksyneet lopullisesti.

 Taronga Zoossa näimme elävän joskin nukkuvan koalan, möykky puun oksanhaarassa on juuri se. Siellä oli myös ällön näköisiä matelijoita ja liskoja. Vompatit olivat kaikki nukkumassa, tekevät kuulemma sitä enimmäkseen. Näemme myös krokotiilejä, erilaisia sammakoita ja muita trooppisen ilmaston eläimiä, mutta myös kotieläimiä mm. todella karvaisia kanoja. Eläintarhassa meni koko päivän.

 

Tämä päivä (3.3.) meni Sydneyn yhdellä suosituimmalla rannalla, Manly Beachillä. Manlyllä on useita hiekkarantoja, joillakin tyrskyävää merta ja joillakin rauhallisia laguuneja. Merivesi oli lämmintä ja suloisen suolaista. Rasvaamisesta huolimatta Maija sai poltettua itseään sieltä täältä. Kotiin palattiin pullokaupan kautta…ja ilta meni arkisia kotihommia tehden.

Tänään on ihme päivä. Tarjalla on lakannut toimimasta kaksi kännyä tällä reissulla ja tänään yhtäkkiä toinen kännystä alkoi taas toimimaan! Tässä oli vissiin johdatusta tai tähän tuli jotain muuttujia matkaan. Onneksi emme koskaan löytäneet kauppaa, josta olisimme voineet ostaa halvan kännyn.

Päivä meni China Townissa. China-päivä ei mennyt kaikelta osilta ihan putkeen: meitä yritettiin huijata ihan kypällä, mutta suomalaisella akkavoimalla ja helvetinmoisella kiroilulla selvisimme jutusta. Ja ruokavalintakaan ei kaikkia miellyttänyt. Mutta me kolme olemme edelleen hyvässä sovussa ja iloisena vietämme nyt perjantai-iltaa Sydneyssä tutustumalla uuteen kotieläimeen: Topi- torakkaan. Eilen meillä vieraili satoja pieniä muurahaisia. Katja on ainoa rohkea, joka yrittää pärjätä Topin kanssa, Maija ja Tarja yrittivät ehdottaa sille diiliä, 2 dollaria, jos suostut häipymään. Tänä iltana olemme hoitaneet väsyneitä jalkojamme kylvyillä ja rasvauksella ja kynsien lakkauksella.

 

Kävimme tänään myös Queen Victoria Buildingissa, 1800-luvun lopulla tehdyssä kauppakeskuksessa. Talo oli täynnä Pierren ja Vuittonin ym. hienoja liikkeitä ja me maalaistytöt minihameissa ja lip lapit jalassa ihmettelimme kuin Liisa Ihmemaassa. Mutta siellä oli hienot ja avarat vessat!

Lauantai-iltana Maija ja Katja kävivät katsomassa seksuaalivähemmistöjen Mardi Gras-paraatia Oxford Streetillä Naken ja hänen ystävänsä Amandan kanssa. Väkeä oli hieman enemmän kuin Rovaniemen markkinoilla, hetkittäin tuntui, että sekaan ei mahdu. Paraati oli hieno ja tunnelma lämmin. Pukuloisto oli hieno ja ihmiset toivat esille toteutumattomia oikeuksiaan näyttävästi.

 Sunnuntai meni The Rocksin markkinoilla ja oopperatalon ympäristössä ja The Botanic Gardenissa. Oopperatalo on nyt kuvattu joka jumalan kulmasta. Maanantaina makasimme valkoisella hienolla hiekalla pilvettömän taivaan alla Bondi Beachilla. Olimme kaikki enemmän tai vähemmän kärtsähtäneitä päivän päätteeksi. Bondi on vilkas ja eläväinen paikka, joka sopii hyvin nuorten elämän tyyliin; Itä-Sydneytä voi verrata Helsingin Kallion sykkeeseen.

 

 Kansainvälisenä naistenpäivänä (8.3.) teimme piknikin läheiseen Borania Parkkiin, jossa otimme hallitusti aurinkoa ja nautimme piknikeväistä. Totesimme, että kohta pitää lähteä liikkeelle, Cairnsiin on matkaa n. 2500 km ja huhtikuun loppupuolella meidän pitäisi olla takaisin Wodongassa.

 Olemme iloksemme panneet merkille, että Ausseissa on paljon yleisiä vessoja ja ne ovat aina tarpeeksi siistejä käytettäväksi. Ja puistoissa ja beacheillä on kaikkien vapaasti käytettävissä olevia grillejä.

Täällä on tarjolla suuri määrä valmismatkoja milloin mihinkin ja hinta on kohillaan, mutta me päädyimme tekemään omatoimimatkan Blue Mountainin maisemiin. Three Sisters oli komea näky sinisessä eukalyptyshämyssä.

 

Eilinen meni reissussa Naken kanssa Hunter Valleyssä viiniä maistellessa. Mieleen jäi päällimmäisenä Silvian oppitunti viinin maistelusta ja muutenkin koimme olomme tervetulleeksi virolais-kreikkalaisessa Peacock Hill Vineyardissa. Tuliaisina ostimme todella erikoisen makuista valkkaria. Kävimme myös muutamissa hengittömissä, moderneissa viinitiloissa, jotka olivat meidän mielestä vain turistirysiä. Viiniä sai maistella joko pientä maksua vastaan tai ilmaiseksi. Toinen hauska kohde oli kuohuviiniin erikoistunut Bubble House, jonka motto on ”Life ´s flat without bubbles . Kotimatkalla Nakke vei meidät yllättäen  pienen kylän paikalliseen nativien kansoittamaan Wollabin Tavernaan …ja heti olo oli kotoisa.

Tunnelma oli kuin Valdemarin terassilla kesähelteellä, mutta täällä irrallaan oli ihmisten lisäksi koirat, kissat ja hevoset. Helvettiin hygieniapassit!!!

Puhelimet alkoivat piipata illalla palattuamme reissusta, ja me kuulimme eka kertaa Japanin tsunamista ja Sydneytä mahdollisesti uhkaavasta vaarasta. Teimme turvallisuussuunnitelman: Tarja pelastautuu keltaisella pesuvadilla (on meistä notkein), Katja roikkuu parvekkeen kaiteella ja Maija kiipeää puuhun  opossumin kanssa samalle oksalle.

Lisäksi meillä on surullisia uutisia; Katja tappoi vasaralla todennäköisesti Topi-torakan ja  nyt Matleena ja lapset ovat ilman huoltajaa.

 Oli mukava olla Sydneysssä, mutta nyt haluamme jatkaa seikkailua… ja huomisaamuna lennämme halpalennolla Cairnsiin (Käänssiin; 2500 km pohjoiseen) tropiikkiin (eri kuin Kuusamon tropiikki)!!!!

 Näimme muuten Hunter Valleyssä ihka eläviä kenguruita!